Премини към основното съдържание

Обявени са студентски конкурси във връзка с Петата международна конференция по изследване на местни единици

Публикувано на: 09.03.2015 - 16:56
Два студентски конкурса за събиране на данни и за импутация/обработка на липсващите данни бяха обявени във връзка с Петата международна конференция по изследване на местни единици (Fifth International Conference on Establishment Surveys (ICES-V), която ще се проведе в периода 20 - 23 юни 2016 г. в Женева, Швейцария.

Петата международна конференция по изследване на местни единици е платформа за дискусия на широк спектър от изследвания на бизнеса, земеделските стопанства и институциите. Събитието събира участници от цял свят, които представят нови, усъвършенствани и в процес на разработка методологии за изследване на местни единици и технологии, използващи данни от преброявания, административни данни и данни от извадкови изследвания.

Двата студентски конкурса целят да насърчат студентите и факултетите, на които са представители, да създадат и да презентират интересни и иновативни разработки, показващи техническите им умения и изобретателност.

Победителите от двата студентски конкурса ще представят своите научни работи пред Петата международна конференция по изследване на местни единици.

За участници в конкурсите се допускат студенти или дипломирани лица, които са придобили бакалавърска, магистърска или докторска степен преди по-малко от една година към юни 2016 година. Студентите може да извършват самостоятелна научна дейност или да са част от научноизследователска група. От участниците се очаква самостоятелна разработка. В случай че в нея имат принос и преподаватели от факултета, това трябва да бъде изрично упоменато в самата разработка.

Крайните версии на научните доклади трябва да бъдат представени до 30 септември 2015 година. Победителите ще бъдат обявени през февруари 2016 година.

Кандидатите трябва да заявят своето намерение за участие в конкурсите до 30 април 2015 г., като използват за целта онлайн формата за регистрация на сайта http://www.portal-stat.admin.ch/ices5/student-contests/. На същия интернет адрес може да бъде намерена и подробна информация за конкурсите.

Допълнителни въпроси могат да бъдат задавани на имейл: