Премини към основното съдържание

Споразумение за сътрудничество и стратегическо партньорство при обмен на информация между НСИ и БАН

Публикувано на: 30.05.2014 - 14:00
Изпълняващият длъжността председател на НСИ Сергей Цветарски и директорът на Института за икономически изследвания на БАН проф. д-р Митко Димитров подписаха на 29 май 2014 г. Анекс към Споразумението за сътрудничество и стратегическо партньорство при обмен на информация между Националния статистически институт и Българската академия на науките.

В съответствие и в изпълнение на целите на Споразумението страните се договарят да си сътрудничат при разработването на методологични, организационни, нормативни, софтуерни и други решения, свързани с обмена на информация между двете институции.

НСИ и БАН взаимно и навременно ще се известяват и ще канят за участие свои представители в организирани от тях семинари, научни конференции, обучителни курсове, пресконференции и други мероприятия, свързани с математическата статистика и нейните приложения.

Ефективното партньорство между НСИ и БАН ще даде отражение и по отношение на кадровото осигуряване за производството на официална национална статистика предвид включената в споразумението клауза Институтът за икономически изследвания на БАН да обучава задочни докторанти и докторанти на самостоятелна подготовка от НСИ.