Премини към основното съдържание

Споразумение за сътрудничество между Сметната палата на Република България и Националния статистически институт в областта на държавната финансова статистика

Публикувано на: 22.02.2013 - 17:05
На 21 февруари 2013 г. между Сметната палата на Република България, представлявана от председателя проф. Валери Димитров, и Националния статистически институт, представляван от председателя д-р Ренета Инджова, се сключи споразумение за сътрудничество.
Сметната палата и Националният статистически институт ще си сътрудничат и ще координират действията си в областта на държавната финансова статистика и външния одит чрез обмен на информация, включително за информационното обслужване и попълването на въпросници на международни организации и институции, които по силата на поети ангажименти на Република България изискват периодично или еднократно предоставяне на информация; разработване на методология и провеждане на съвместни работни срещи, семинари, кръгли маси и други.
Споразумението е изготвено в съответствие с изискванията на Регламент № 479/2009 от 25 май 2009 година за прилагане на Протокола за процедурата при прекомерен дефицит, приложен към Договора за създаване на Европейската общност, изменен с Регламент № 679/2010 относно качеството на статистическите данни в контекста на процедурата за прекомерен дефицит и Директива 2011/85 на Съвета.