Премини към основното съдържание

НСС прие Отчета за изпълнението на Националната статистическа програма за 2012 г. и Националната статистическа програма за 2013 г.

Публикувано на: 03.12.2012 - 14:50
На своето трето заседание за 2012 г., проведено на 30 ноември в сградата на НСИ, Националният статистически съвет обсъди и прие Отчет за 2012 година, който представя изпълнението на задачите от НСП 2012 и дейността на НСИ през изминалата година.
Представителите на Българска народна банка, Министерство на финансите и органите на статистиката изказаха благодарност към НСИ за изключително доброто сътрудничество и изразиха своето задоволство от предоставяната навременна, точна и обективна статистическа информация, която отговаря на изискванията за качеството на данните на Евростат.
Председателят на НСИ д-р Ренета Инджова подчерта необходимостта от популяризиране на постигнатите резултати в областта на статистиката пред обществеността.
На заседанието бе разгледана и приета Националната статистическа програма за следващата година. НСП 2013 отразява националните потребности от статистическа информация и е съобразена с приоритетите, заложени в Годишната Европейска статистическа програма за 2013 г.
Националният статистически съвет бе запознат с предстоящите инициативи и дейности на НСИ по подготовката за участие в събитията, посветени на 2013 година, която е обявена за Международна година на статистиката. Акцентът ще бъде насочен към световно честване на приноса на статистическата наука и практика за развитието на глобалното общество.