Премини към основното съдържание

Дежурни телефони за „Годишна отчетност 2011”

Публикувано на: 21.03.2012 - 14:10
Във връзка с удължаването на срока за подаване на годишните данъчни декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) за отчетната 2011 г. до 2 април включително, НСИ организира дежурства в извънработно време и почивните дни за предоставяне на технически и методологически консултации.
За четвърта година Националният статистически институт осигурява възможност на бизнеса да представи годишните си отчети за дейността по електронен път.
И през 2012 година фирмите имат възможност да подават Годишен отчет за дейността (ГОД) заедно с годишните декларации за облагане с подоходен данък за 2011 г. чрез съвместния проект на Националния статистически институт и Националната агенция по приходите за Единна входна точка за представяне на Годишните отчети за дейността на фирмите. Те имат избор как да подадат годишните отчети за дейността си. Възможностите са две – по електронен път в НСИ или на хартиен носител в офисите на НАП.
Обменът на информация между двете институции ще става по служебен път.
През изминалата година услугата за електронно подаване на годишни отчети чрез Информационна система „Бизнес статистика” използваха почти 85% от фирмите. До момента по този начин Годишен отчет за дейността за 2011 г. са подали над 128 500 фирми.
За осигуряване на непрекъснат достъп на потребителите и при най-голямо натоварване на ИС „Бизнес статистика” освен основния адрес https://isbs.nsi.bg НСИ предоставя и допълнителен адрес за достъп https://isbs.nsi.bg:444