Премини към основното съдържание

ТСБ – Габрово участва в инициативата „Мениджър за един ден“ за трети пореден път

Публикувано на: 16.03.2012 - 10:05
За трета поредна година, Териториалното статистическо бюро в Габрово ще бъде домакин и ще отвори вратите си за ученици от Професионалната гимназия по икономика “Рачо Стоянов” – гр. Дряново, във връзка с инициативата “Мениджър за един ден” под патронажа на Министерството на финансите на Република България и патрон – министъра на финансите – г-н Симеон Дянков.
На 19 март 2012 г. за единадесета поредна година фондация “Джуниър ачийвмънт България” организира и предоставя възможност на ученици от цялата страна да преживеят един реален работен ден като представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.
Всяка година, в над 100 държави от цял свят по инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт”, лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват, за да предадат своите умения и натрупан опит на младото поколение.
В България, през 2011 г. участваха над 200 държавни институции и водещи български и международни компании, които отвориха вратите си за над 1300 ученици.
Ползотворното сътрудничество между двете институции започна през м. юни 2009 г. и след многобройните посещения на ученици и техни преподаватели в ТСБ – Габрово, след предоставянето на техника и статистически издания за нуждите на училището, активната работа на учители и ученици по популяризиране и включване в електронното преброяване на населението през м. януари 2011 г. – това е поредната стъпка към приближаване на образованието до практиката.
И тази година, след успешна регистрация на ТСБ за участие в инициативата „Мениджър за един ден” – четирима ученици са избрани да седнат на местата на директора и на началник отделите за един ден.
Началото на проявата е в 9.00 ч. на 19 март с обща оперативка за разпределяне на задачите за деня.
Георги Цветков
Директор на ТСБ – Габрово