Премини към основното съдържание

Информационна система „Преброяване” с приз „ИТ проект на годината - 2011”

Публикувано на: 22.02.2012 - 13:20
Победител в конкурса на вестник Computerworld България „ИТ проект на годината” - 2011 в категория „Обществени организации” стана Информационна система „Преброяване”, осъществена от Националния статистически институт. Наградата беше връчена на официална церемония в столичния хотел Шератон от г-н Никола Няголов, председател на журито на конкурса и старши мениджър „Консултантски услуги, управление и информационни технологии” в KPMG България.
„Очаквано за всички, проектът е отличен заради изключителната му обществена значимост. Въвеждането на новата информационна система помогна за по-лесно, по-бързо, по-екологично и по-евтино осъществяване на преброяване на населението чрез използване на предимствата на Интернет.” – заяви господин Няголов при връчването на наградата.
Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева, която получи приза, от своя страна отбеляза, че заслугата за успеха на този изключително мащабен проект на НСИ принадлежи на много хора – екипът от методолози, който положи основата, ИТ експертите на НСИ и изпълнителите на проекта Консорциум „Ей Си Ен Консултинг” – обединение от фирмите Абати, Сиела-Норма и Нео Сървисис, държавните институции, които приеха преброяването като обща национална кауза, медиите, които бяха в основата на популяризирането на проекта и не на последно място над 3 милиона и 100 хиляди души, които ни се довериха и използваха Информационна система „Преброяване”.
Наградата за ИТ проект на годината в категория „Корпоративен сектор” спечели проектът за хибридна ВЕИ система в Йелоу 333. Отличието беше връчено от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Валери Борисов.
Конкурсът на вестник Computerworld България „ИТ проект на годината” се провежда за осми път. Тази година участваха 24 проекта, като журито е определило по три номинации в двете категории.