Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ инспектира ремонтните дейности в ОСИ - Перник

Публикувано на: 15.08.2024 - 13:31

Председателят на Националния статистически институт, доц. д-р Атанас Атанасов посети отдел „Статистически изследвания“ в Перник, за да се запознае на място с изпълнението на завършилия наскоро ремонт на част от сградния фонд.

Качеството на подменените подови настилки и реновираните санитарни помещения бяха във фокуса на посещението на доц. Атанасов, придружаван от директора на ТСБ - Югозапад Силвия Петрова и  директора на дирекция „Обща администрация“ Милко Пецанков.

На срещата с колегите председателят на НСИ отново подчерта приоритетите в своята работа за подобряване условията на труд  на служителите в цялата страна. „Така, както обещах вече стартираха и напредват ремонтните дейности за обновяване на част от сградния фонд, като началото поставихме в Перник и Разград, а съвсем скоро започват ремонти в офисите ни във Варна и Благоевград“, заяви доц. Атанасов. Той напомни, че близо 400 хиляди лева без ДДС са предвидени за ремонтни дейности за тази година, което ще помогне за осъществяването на основната цел за реновиране на работните пространства на служителите на НСИ.

Предстои и санирането на сградата на Централното управление на НСИ, което ще се осъществява по договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Плана за възстановяване и развитие. Реализирането на проекта ще приключи до средата на 2026 г.