Премини към основното съдържание

Завършиха срещите на председателя със служителите на НСИ от Южна България

Публикувано на: 19.07.2024 - 17:00

С посещения в отделите „Статистически изследвания“ в Хасково, Кърджали и Смолян приключи поредицата от работни срещи, които председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов проведе със служителите от Южна България в последните месеци.  Увеличението на заплатите и подобрените условия на труд бяха основните теми, които доц. Атанасов, главният секретар на НСИ Цветан Нанов и директорът на дирекция „Обща администрация“ Милко Пецанков обсъдиха със статистиците в трите регионални офиса. „Добрата новина от нашите срещи е, че колегите от страната са спокойни и удовлетворени от работата си“, обобщи доц. Атанасов и припомни, че повишаването на възнагражденията и подобряването на условията на труд са негов основен приоритет от встъпването му в длъжност преди две години.

„Равносметката досега е, че от началото на годината са закупени и монтирани над 200 климатика, които играят важна роля, особено в последните дни при  екстремно високите температури“, посочи доц. Атанасов. Той добави, че са закупени ергономични столове и са подменени над 400 монитора в цялата система на НСИ, което осигурява съществено подобряване на условията на труд. При срещите с колегите стана ясно също, че важна тема в развитие ще бъде организацията и стартирането на ремонтните дейности на съществена част от сградния фонд на НСИ в цялата страна.

От екипа в Хасково ръководството на НСИ получи рекламна брошура с туристическа информация и статистически данни на НСИ за община Хасково. „Това е отличен пример как статистическите данни могат да бъдат полезни за популяризиране на общините и регионите“, заяви доц. Атанасов.