Премини към основното съдържание

Отдел "Статистически изследвания - Враца" е с нов офис

Публикувано на: 12.01.2016 - 11:50
Председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски, съвместно с областния управител на област Враца Малина Николова и кмета на общината Калин Каменов, официално откриха новия офис на отдел Отдел "Статистически изследвания" - Враца към Териториално статистическо бюро – Северозапад. Сградата беше безвъзмездно отдадена за ползване на Националния статистически институт от Областната управа и се намира се на ул. "Георги Бенковски" № 6 в града.

„Новият офис на статистическия отдел във Враца ще създаде много по-добри условия за съвместна работа с респондентите и потребителите на статистическа информация“ посочи при откриването Сергей Цветарски.

На брифинг пред медиите председателят на НСИ отбеляза, че оптимизирането в системата на националната статистика е следствие от навлизането на новите технологии и на изискването за въвеждане на регионалния принцип на работа в европейската статистическа система, от която е част и българската статистика. „Реформата в НСИ вече дава първите си резултати, включително и при мотивирането на служителите в НСИ“  допълни Цветарски.

На събитието присъстваха ръководителите на ТД на НАП, НОИ, РЗОК, Бюро по труда, РЗИ в града, както и представители на бизнеса, ръководството и служители на НСИ и ТСБ.

Траянополският епископ Киприян - викарий на Врачанския митрополит освети обновената сграда на статистическия отдел.