Премини към основното съдържание

Заместник-председателят на Националния статистически институт Диана Янчева ще вземе участие във второто заседание на Европейския статистически форум

Публикувано на: 15.09.2014 - 15:37
На 17 септември 2014 г. в гр. Братислава, Словакия, ще се проведе второто заседание на Европейския статистически форум, в което ще вземе участие заместник-председателят на Националния статистически институт г-жа Диана Янчева. Домакини на форума са Националната банка и Националният статистически институт на Словакия.
 
Европейският статистически форум е новосъздаден орган на управление в отношенията между Европейската статистическа система (ЕСС) и Европейската система на централните банки (ЕСЦБ). Форумът е учреден на базата на Меморандума за разбирателство, подписан на 24 април 2013 г. от представители на ЕСС и ЕСЦБ. Целта на форума е да засили сътрудничеството на стратегическо ниво в области от общ интерес и споделена отговорност като статистиката на платежния баланс, търговията с услуги, националните сметки и държавната финансова статистика.
 
В дневния ред на предстоящото заседание са включени дискусии относно показателите за глобализация, статистиката на платежния баланс, статистиката на доходите, потреблението и благосъстоянието.