Премини към основното съдържание

6-а конференция на Европейския форум за геостатистика, 23 - 25 октомври 2013 г., София

Публикувано на: 31.10.2013 - 17:10
За 6-и пореден път от 23-и до 25-и октомври 2013 г. с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Евростат” към Европейската комисия в София се проведе годишната конференция на Европейския форум за геостатистика (ЕФГС).
 
Организатори: Европейски форум за геостатистика и Национален статистически институт на Република България.
 
Тема: „Пространствена статистика от различни информационни източници“ с акцент върху идентифицирането на нуждите от информация на потребителите.
 
Участници: 81 представители от над 26 страни, експерти от националните статистически институции, ЕК, географски институти, представители на академичната общност и частния сектор, производители и потребители на геостатистически, пространствени данни и продукти.
 
Конференцията на Европейския форум по геостатистика в София беше открита от председателя на НСИ - д-р Ренета Инджова, президента на ЕФГС - г-н Вилни Блох, и представителя на Евростат - г-н Екехарт Петри.
 
Конференцията беше организирана в няколко работни сесии, на които участниците бяха запознати със сбор от европейски и глобални проекти и инициативи, дългосрочно целящи интегрирането на статистическите данни с тяхната пространствена локализация.
 
Презентациите и материалите от проведената конференция са достъпни на адрес: https://www.nsi.bg/efgs2013.
 
Арслан Ахмедов
Ръководител на проект „Геостат 1Б“ за България
Главен експерт в отдел „Регионална статистика и ГИС“,
дирекция „Статистика на околната среда, инфраструктурата и регионите”