Премини към основното съдържание

Националният статистически институт - домакин на международна конференция за геостатистика

Публикувано на: 22.10.2013 - 15:45
С партньорството на Националния статистически институт от 23-и до 25-и октомври 2013 г. в София ще се проведе 6-ата поред конференция на Европейския форум за геостатистика (ЕФГС).
 
Европейският форум за геостатистика е изградена професионална мрежа от експерти от 40 страни, включително и представители на съответните национални статистически институции.
 
Конференцията на Европейския форум за геостатистика се провежда всяка година и е сред най-важните прояви в областта на геостатистиката в Европа. Темата на настоящата конференция в София е „Пространствена статистика от различни информационни източници“ с акцент върху идентифицирането на нуждите от информация на потребителите.
 
В работата на форума ще вземат участие президентът и изпълнителният директор на ЕФГС, представители на Евростат и Главна дирекция „Регионална и урбанистична политика“ на Европейската комисия. Регистрираните участници в конференцията са експерти от 26 страни - представители на националните статистически институции и на академичната общност и частния сектор, производители и потребители на геостатистически, пространствени данни и продукти. От българска страна в конференцията ще участват представители на българските министерства, ведомства и организации, които разработват географски информационни системи или са отговорни институции по развитието и приложението на пространствени данни.
 
Д-р Ренета Инджова, председател на НСИ, ще открие конференцията на Европейския форум за геостатистика на 23 октомври 2013 г. в 12.00 часа в конферентната зала на Радисън Блу Гранд Хотел, пл. „Народно събрание”.
 
Информация за конференцията можете да намерите на интернет страницата на събитието: https://www.nsi.bg/efgs2013.