Премини към основното съдържание

Г-н Сергей Цветарски ще отбележи Деня на статистиката в Австрия

Публикувано на: 17.10.2013 - 11:00
На 22 октомври 2013 г. заместник-председателят на НСИ г-н Сергей Цветарски ще посети конференция, посветена на Деня на статистиката, която ще се проведе във Виена. Събитието е организирано на високо ниво с цел разработване на нови политики в условията на променящата се бизнес статистика и икономическата глобализация.

Водеща тема на конференцията ще бъдат новите тенденции и предизвикателства в бизнес статистиката. Такъв е и проектът на Евростат FRIBS (Framework Regulation Integrating Business Statistics - рамков регламент за интегриране на бизнес статистиката), чиято цел е да установи обща правна рамка по отношение на събирането, пренасянето и разпространението на статистическата информация за постигане на по-голяма интеграция, хармонизация, рационализация и гъвкавост на европейската бизнес статистика.

В резултат на новите изследвания на глобалните вериги от стойности специален акцент ще бъде поставен върху бъдещето на статистиката на външната търговия.

Лектори на конференцията, посветена на Деня на статистиката, ще бъдат видни представители на Евростат и международно признати статистици.