Премини към основното съдържание

В изпълнение на проект SEEMIG експерти от НСИ разработиха доклад на тема „Анализ на съществуващите системи за производство на данни и на основните източници на данни, касаещи миграцията в България”

Публикувано на: 15.10.2013 - 16:20
Националният статистически институт е партньор по проект – „Управление на миграцията и нейното влияние в страните на Югоизточна Европа – международни дейности, насочени към изготвяне на стратегии, основани на доказателства” – (SEEMIG), който се реализира по Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа 2007 – 2013" – (http://www.southeast-europe.net/hu/).
Проектът е с продължителност 30 месеца (юни 2012 – ноември 2014 г.) и се изпълнява от международен консорциум под ръководството на Унгарската централна статистическа служба. Партньори в SEEMIG са научни институти, университети, статистически служби и органи на местната власт от осем страни – (Унгария, Австрия, България, Италия, Румъния, Словакия, Словения и Сърбия).
В изпълнение на задачите по проектa, експерти от Националния статистически институт, разработиха доклад на тема „Анализ на съществуващите системи за производство на данни и на основните източници на данни, касаещи миграцията в България”.
Докладите на осемте страни, участващи в проекта, са публикувани на следния линк: http://www.seemig.eu/index.php/downloads-project-outputs/68-data-systems.
За по-подробна информация, можете да посетите интернет страницата на проекта: www.seemig.eu