Премини към основното съдържание

НСИ посрещна студенти от Варненския свободен университет

Публикувано на: 07.06.2013 - 10:30
На 5 юни 2013 г. в Националния статистически институт се проведе информационна среща на експертите от отдел „Административно обслужване” със студенти от магистърска програма „Реклама и връзки с обществеността в управлението и бизнеса” на Варненския свободен университет. Срещата беше организирана с цел запознаване на магистрантите с функциите, структурата и организацията на връзките с обществеността и медиите на Националния статистически институт.
Мултимедийната презентация „Националният статистически институт, общество и медии” запозна студентите с нормативната уредба на НСИ в областта на разпространението на статистическите продукти и услуги. Бяха представени каналите за комуникация на Националния статистически институт с обществото и медиите. Темата беше представена от г-жа Соня Златанова, която отговаря за връзките с медиите.
Националният център за подпомагане на потребителите на европейска статистическа информация (ESDS Help Desk) като част от мрежата на националните центрове към Евростат беше представен от г-жа Антоанета Илкова. Гостите бяха запознати и с печатните и електронните публикации на НСИ.
Студентите посетиха библиотеката на НСИ. Г-жа Антоанета Парушева представи Дигиталната библиотека и демонстрира възможностите за глобален безплатен достъп до дигиталните информационни ресурси на НСИ.
По време на информационната среща студентите проявиха интерес и взеха активно участие с въпроси и коментари. Г-н Божидар Първанов - началник на отдел „Административно обслужване”, и експерти от отдела отговаряха изчерпателно и компетентно на зададените въпроси.
Г-жа Павлета Кръстева - организатор на стажа за магистърска програма „Реклама и връзки с обществеността в управлението и бизнеса” по специалност „Бизнес администрация и мениджмънт” на ВСУ, изрази задоволство от проведената информационна среща.