Премини към основното съдържание

От началото на месец април информацията за цените на производител в селското стопанство ще може да бъде изпращана в НСИ по интернет

Публикувано на: 30.03.2012 - 14:00
През 2012 г. информацията за наблюдението за цените на производител в селското стопанство (в това число и на пресните плодове и зеленчуци) ще може да се подава от респондентите и on-line.
От 1.04.2012 г. започва подаването на данни за цените на производител в селското стопанство за първото тримесечие на 2012 година. От изпращането на информация по електронен път ще могат да се възползват повече от 1600 земеделски стопанства, попадащи в обхвата на изследването.
Изпращането на информацията от респондентите ще бъде съгласно сроковете на Календара за събиране, обработка и разпространение на информацията от статистическите изследвания на НСИ.
Стартирането на on-line наблюдението е част от целенасочените усилия на НСИ за облекчаване на респондентите, оптимизиране на разходите за производството на статистическа информация и подобряване на нейното качество.
Земеделските стопанства, които няма да се възползват от предоставената им on-line услуга, могат да изпратят данните си по досегашния начин – чрез изпращане на хартиен формуляр в ТСБ.