Премини към основното съдържание

Шеста европейска конференция за електронно правителство в Познан, Полша

Публикувано на: 17.11.2011 - 09:00
По случай Полското председателство на ЕС на 17 ноември в Познан се открива Шестата европейска конференция на министрите на тема „Електронно правителство без граници за европейските граждани”.
Националният статистически институт, представен от Красимир Славков, директор "Информационни и комуникационни технологии", ще презентира успешно проведеното електронно Преброяване на населението и жилищния фонд в България през февруари 2011 г. в контекста на електронното правителство.
На конференцията се очаква да присъстват около 900 участници от цял свят: министри от държавите-членки на ЕС, служители от националните, регионалните и местните администрации, представители на индустрията, гражданското общество и експерти.
В три пленарни и петнадесет паралелни сесии на конференцията ще се дискутират политически, социални и икономически въпроси, свързани с широката достъпност и развитието на услугите на електронното правителство в Европейския съюз.
Съпътстващо събитие на конференцията е изложба, която ще покаже най-новите европейски тенденции в областта на електронното правителство - както на национално така и на европейско ниво. Всяка държава-членка ще покаже до три теми, според собствените си приоритети и подходи към електронното правителство.
Българският щанд на изложбата ще представи постиженията на Националния статистически институт в предоставяне на електронни услуги на гражданите.