Премини към основното съдържание

Годишна среща на Групата за сътрудничество в Югоизточна Европа

Публикувано на: 26.10.2011 - 09:20
Председателят на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева ще участва в третата среща на Групата за сътрудничество в Югоизточна Европа, която ще се състои на 26 октомври 2011 г. в Загреб и домакин ще бъде Централното статистическо бюро на Хърватия.
На форума ще присъстват ръководителите на статистическите служби на България, Румъния, Гърция, страните кандидатки за членство, потенциалните страни кандидатки от региона и представители на Евростат.
В Загреб ще бъдат обсъдени предстоящите общи дейности за статистиките от региона през 2012 година. Акцент ще бъде поставен върху разпространението на резултатите от проведените преброявания на населението и жилищния фонд.
Първата неформална среща на ръководителите на статистически институции от балканските страни се състоя през септември 2008 г. в Банско по инициатива на България. През следващата година беше създадена Групата за сътрудничество, която има за цел да засили съвместната дейност в областта на статистиката между страните от Югоизточна Европа.