Премини към основното съдържание

Шеста среща на Стратегическата група за разпространението на статистическата информация

Публикувано на: 13.10.2011 - 11:12
Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева ще вземе участие в шестата, последна среща на Стратегическата група за разпространението на статистическа информация (Sponsorship on Communication), която ще се проведе на 13 и 14 октомври 2011 г. в гр. Барселона, Испания.
На предстоящия форум ще се дискутират въпроси, свързани с работата на други стратегически групи на ЕВРОСТАТ и популяризирането на Европейската статистическа система.
Очаква се да бъде приет доклад за извършената работа.
Стратегическата група по разпространение е създадена с мандат от Комитета на Европейската статистическа система (КЕСС), за да се засили работата по разпространение на информацията в мрежата на националните статистически институти и Евростат, както и подобряване на координацията в рамките на Европейската статистическа система. Групата се ръководи от председателя на Националния статистически институт на Испания г-н Хайме Гарсия Вилар и директора на дирекция „Международно сътрудничество, комуникации и ключови индикатори” в ЕВРОСТАТ г-н Питър Евареарс. В нея са включени представители от Испания, България, Чехия, Германия, Литва, Швеция, Румъния, Франция, Обединеното Кралство и Швейцария, както и от ЕВРОСТАТ.
НСИ беше домакин на предходната пета среща на групата, проведена през май т.г. в София.