Премини към основното съдържание

За първи път делегация на НСИ ще посети статистическата служба на Йордания

Публикувано на: 02.08.2011 - 09:00
От 2 до 5 август 2011 г. делегация на НСИ, водена от председателя доц. д-р Мариана Коцева ще направи официално посещение в Статистическата служба на Йордания.
Повод за посещението е сключването на Споразумение за сътрудничество между Националния статистически институт на Република България и Статистическата служба на Йордания в областта на статистиката.
Предвижда се двете статистически служби да си сътрудничат и обменят опит и информация в областта на: законодателството в статистиката, методологията на статистическите изследвания, бизнес и демографската статистика, националните сметки и цени, околната среда и други.
В дневния ред на визитата са включени и срещи с ръководния състав на Статистическата служба на Йордания, на които ще бъде представена Националната статистическа система на България и работата на Статистическата служба на Йордания.
Посещението в Йордания ще разшири географията на международното сътрудничество на българската статистика, ще допринесе за укрепване на нейния авторитет в международен мащаб и е в пълно съответствие с европейската политика на добросъседство.