Премини към основното съдържание

Териториално статистически бюро-Варна – домакин по проект за обучение на експерти от Държавния статистически комитет на Азербайджан

Публикувано на: 11.07.2011 - 13:20
От 11 до 15 юли 2011 г. в рамките на Туининг-проект AZ08/ENP-PCA/FI/06 „Помощ на Държавния статистически комитет (ДСК) на Азербайджан за достигане на европейските стандарти в областта на националните сметки, ненаблюдаваната икономика, бизнес-статистиката и индекса на цените на производител”, в Териториално статистическо бюро – Варна ще гостуват азербайджански експерти. Групата се състои от пет души и ще бъде придружавана от г-жа Диана Янчева, директор на дирекция „Бизнес статистика” в Централното управление на Националния статистически институт и ръководител на компонент 3 „Бизнес статистика” от туининг-проекта.
Проектът стартира през 2009 г. със срок от две години и се реализира от консорциум между Федералната статистическа служба на Германия (старши партньор) и Националния статистически институт (младши партньор). Бенефициент на проекта е Държавният статистически комитет на Азербайджан.
За първи път НСИ изпълнява Туининг-проект, в който оказва консултантска помощ на друга национална статистика.