Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ доц. д-р. Мариана Коцева ще участва в среща на Стратегическата Група за партньорство към Комитета на ЕСС

Публикувано на: 30.06.2011 - 09:50
Председателят на НСИ доц. д-р. Мариана Коцева ще участва в 41-та среща на Групата за партньорство. Тя ще се проведе на 1 юли 2011 г. в гр. Париж, Франция. На форума ще бъдат разгледани основни за развитието на Европейската статистическа система документи като доклад от Унгарското председателство, План за действие на Полското председателство след 1 юли 2011 г., прилагане на Съобщението на ЕК „Към стабилно управление на качеството на европейската статистика”, разработване на Петгодишната статистическа програма на Общността за периода 2013 - 2017 година. Ще бъде представен доклад до Съвета на финансовите министри (ECOFIN), както и докладите за дейностите на Стратегическата група по комуникации и разпространение на информацията; Стратегическата група за измерване на прогреса, благосъстоянието и устойчивото развитие; Стратегическата група по качеството.
На срещата ще бъде обсъдена подготовката на 97-та Конференция на ръководителите на статистическите служби на страните членки на ЕС, която ще се проведе във Висбаден през септември 2011 година. Конференцията ще включва две теми: „Следващото поколение на Кодекса на Европейската статистическа практика – пет години след Краков” и „Нова концепция за статистика на домакинствата и социалните статистики”.