Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ ще вземе участие в семинар, свързан с предизвикателствата по прилагането на Кодекса на Европейската статистическа практика

Публикувано на: 27.06.2011 - 09:50
Председателят на НСИ – доц. д-р Мариана Коцева ще участва в семинар на тема „Кодекса на Европейската статистическа практика и повишаване на доверието в официалната статистика”, който ще се проведе на 27 юни 2011 г. в гр. Атина, Гърция.
Семинарът се организира съвместно от генералните директори на Статистическата служба на ЕС (Евростат), Националната статистическа служба на Гърция и Националния институт по статистика и икономически изследвания на Франция. В него ще участват експерти от областта на икономиката, статистици и политици. По време на семинара ще бъде поставен специален акцент върху институционалните аспекти и качеството на законодателството, както и влиянието на правителството и ръководните кадри върху подобряване качеството на официалната статистика. На вниманието на участниците ще бъдат представени доклади, свързани с етичните принципи на официалната статистика и ролята на националните статистически служби като независими органи, насърчаващи и защитаващи производството и разпространението на официалната статистика.