Премини към основното съдържание

Териториално статистическо бюро – Смолян е с нов директор

Публикувано на: 02.05.2011 - 15:30
На 2 май 2011 г. пред колектива на Териториалното статистическо бюро – Смолян беше представен, от председателя и главния секретар на НСИ доц. д-р Мариана Коцева и г-н Цветан Нанов, новият директор г-н Николай Славов, който зае длъжността след спечелен конкурс.
Досегашният директор г-жа Татяна Кацарова, която излиза в пенсия, беше наградена с ръчен часовник за образцово изпълнение на служебните задължения. Тя е дългогодишен директор на ТСБ – Смолян с изключителен административен опит. При връчването на наградата доц. Коцева благодари на г-жа Кацарова за всеотдайната работа и приноса и за развитието на Териториалното статистическо бюро в родопския град.
Председателят на НСИ изказа удовлетворението си от успешно приключилото Преброяване 2011 и отличната работа на смолянските статистици при организацията и осъществяването на най-мащабното статистическо изследване.
Николай Романов Славов е роден на 29.01.1964 г. в с. Смилян, обл. Смолян. Има магистърски степени по „Финанси” от УНСС и „Изчислителна техника” от ВМЕИ-Варна. Работил е като научен сътрудник към ВМЕИ-Варна, преподавател по „Информатика и математика” в Смолян, ИТ експерт в Данъчна администрация – Смолян, началник на ИТ-отдел и кредитен инспектор в Банка ДСК – Смолян.
На длъжността директор на Териториално статистическо бюро – Смолян е назначен със Заповед № 278/28.04.2011г. на председателят на НСИ, считано от 02.05.2011 г.
Бил е преброител в Преброяване 2011.
Владее испански, руски и ползва английски език.
Женен, с две деца.