Премини към основното съдържание

Започна обучението на експерти, които ще обучават преброители

Публикувано на: 09.12.2010 - 17:30
Започна обучението на експертите, които ще обучават преброители за Преброяване 2011. В Учебния център на НСИ край Ловеч до края на седмицата ще бъдат инструктирани 54 експерти от Териториалните статистически бюра.
Лектори на обучението са методолози от НСИ в различни области на демографската и социална статистика – население, миграция, домакинства, образование, здравеопазване и др.
На срещата ще бъдат разяснени задълженията на преброителите и контрольорите, ще бъде указан начина на попълване на преброителните карти и начина на провеждане на извадковите изследвания от програмата на Преброяване 2011.
Това е първото от поредицата обучения, които ще проведат методолозите. На 20 и 21 декември в НСИ ще се проведе среща с експерти от Териториалните статистически бюра в Югозападна България и София – град.
Следващият етап от подготовката на преброяването са обученията на преброителите, които ще бъдат проведени през месец януари 2011 г. във всяка община в България. Близо 50 000 преброители и контрольори ще бъдат обучавани от експертите от НСИ и ТСБ.