Премини към основното съдържание

Стартираха предварителните работни срещи на 96-тата Конференция на ръководителите на статистическите служби на страните членки от ЕС

Публикувано на: 29.09.2010 - 17:40
Приветствие към участниците поднесе председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева. Генералният директор на ЕВРОСТАТ г-н Валтер Радермахер пожела успех и конструктивна работа на форума и благодари за добрите условия за провеждане на събитието.
Предварителната работа на Конференцията стартира със заседание на Стратегическата група „Измерване на прогреса, благосъстоянието и устойчивото развитие”.
На 30 септември 2010 г. от 9.00 часа в резиденция „Бояна” ще бъде официалното откриване на Конференцията, на което ще присъства министър-председателят г-н Бойко Борисов.
Дискусиите ще продължат с разглеждане на приоритетите за следващата петгодишна програма и определяне насоките за развитие на Европейската статистическа система до 2020 г.
На 1 октомври 2010 г. ще се проведе 6-тото заседание на Комитета на Европейската статистическа система (КЕСС) и среща на Съвместния комитет ЕС-Швейцария.