Премини към основното съдържание

НСИ посреща ръководителите на статистическите служби на ЕС

Публикувано на: 28.09.2010 - 15:04
От 29 септември до 1 октомври 2010 г. България ще бъде домакин на 96-та Конференция на ръководителите на статистически служби на страните членки на ЕС и 6-то заседание на Комитета на европейската статистическа система. Тази година основната тема на конференцията е „Измерване на прогреса, благосъстоянието и устойчивото развитие”. Срещата ще се проведе в Резиденция „Бояна”.
В това най-важно за годината събитие за Европейската статистическата общност ще вземат участие ръководителите на статистическите служби на страните членки на ЕС, ЕВРОСТАТ и представители от редица международни организации като ООН, МВФ, ОИСР, ЕЦБ, както и представители на страните кандидатки за членство в ЕС и на страните от Западните Балкани.
Сред основните участници са г-н Валтер Радермахер – генерален директор на ЕВРОСТАТ, г-н Герт-Ян Купман – директор „Икономически дейности и структурни реформи” в Генерална дирекция ЕКФИН на ЕК, г-жа Денис Ливсли – председател на Европейски статистически консултативен комитет, г-жа Мартин Дюран – главен статистик, ОИСР, г-жа Лидия Братанова – директор на Статистическия отдел на Икономическата комисия за Европа на ООН и др.
На 29 септември ще се проведат предварителни работни срещи, а на 30 септември от 9.00 часа ще бъде официалното откриване, на което ще присъства министър-председателят г-н Бойко Борисов.
Програмата и още допълнителна информация за събитието може да намерите на интернет страницата на конференцията http://www.dgins-sofia2010.eu.