Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ – доц. д-р Мариана Коцева ще участва във втората за 2010 г. среща на стратeгическата Група за партньорство

Публикувано на: 24.06.2010 - 10:20
Срещата на Групата за партньорство ще се проведе на 25 юни 2010 г. в Дъблин.
На заседанието специално внимание ще бъде отделено на обсъждането и одобрението на дневния ред за 96-та Конференция на ръководителите на статистическите служби на страните членки на ЕС на тема „Измерване на напредъка, благосъстоянието и устойчивото развитие” и 6-та среща на КЕСС, на които България ще бъде домакин в периода 29 септември – 1 октомври 2010 г.
Членовете на групата ще обсъдят и редица важни за развитието на ЕСС въпроси като влиянието на съкращенията в националните бюджети върху националните статистически системи, отчета на Испанското председателство, плана на Белгийското председателство и актуализация на работата на Групата по качество.
Председателят на НСИ бе избран за член на Групата за партньорство на ЕСС, която подпомага дейността на Комитета на Европейската статистическа система и разработва стратегически документи в областта на статистиката в ЕС.
Г-жа Коцева е един от четиримата ръководители на национални статистически служби, избрани чрез пряко гласуване от всички 27 председатели за срок от две години. Групата заседава четири пъти годишно. Следващото заседание ще бъде в София на 1 октомври, когато Българската статистика ще бъде домакин на 96-та Конференция на ръководителите на статистическите служби на страните членки на ЕС.