Премини към основното съдържание

Заключителна конференция по проект „Оценка на ефекта от предоставяните услуги за заетост, като инструмент за успешната интеграция на уязвимите групи на пазара на труда”

Публикувано на: 22.06.2010 - 16:53
Днес, 22 юни 2010 г. в хотел Шератон, зала „Роял”, гр. София се проведе заключителна конференция по проект „Оценка на ефекта от предоставяните услуги за заетост, като инструмент за успешната интеграция на уязвимите групи на пазара на труда”, финансиран от Европейската комисия. Националният статистически институт, като партньор по проекта, проведе изследване през м. май 2010 г. обхващащо безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда от всички 28 области в страната.
Доц. д-р Мариана Коцева – председател на НСИ, представи резултатите от проведената „Оценка на нетния ефект от предоставяните услуги за заетост”. В презентацията се акцентира върху специфични особености при оценка на нетния ефект, дизайн на оценката, източници на информация и въздействие на посредническите услуги върху заетостта. За повече подробности виж презентацията.