Премини към основното съдържание

Пътуващата фотоизложба, посветена на 130-та годишнина от създаването на Българската статистика беше открита в Ловеч

Публикувано на: 12.05.2010 - 16:35
На 10 май 2010 г. пътуващата фотоизложба, посветена на 130-та годишнина от създаването на Българската статистика беше открита в фоайето на сградата на Областна администрация – Ловеч.
Приветствие от страна на домакините поднесе Областен управител на Област Ловеч Николай Нанков. На откриването присъстваха бивши и настоящи служители на Териториално статистически бюро – Ловеч, медии, граждани.
25-те фотоса обхващат цялата история на статистиката в България и представят ценни статистически изследвания, издания, графики и карти, исторически документи. Сред снимките посетителите на изложбата ще намерят Указ №296 от 25 юни 1880 г. за създаването на Статистическо-организационно отделение при Министерството на финансите.
Изложбата е допълнена със статистически публикации от фонда на Териториално статистическо бюро – Ловеч.
Фотоизложбата се реализира по проект „Прозрачна и достъпна информация – прозрачна, достъпна и ефективна администрация”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос „Добро управление”, подприоритет 1.2. „Прозрачна и почтена държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/08/1.2-04.