Премини към основното съдържание

Поредица от кръгли маси „Числата на променящия се свят”

Публикувано на: 14.01.2010 - 11:00
Националният статистически институт проведе поредица от шест кръгли маси под мотото „Числата на променящия се свят” в градовете Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Враца и София, В кръглите маси взеха участие областни управители, кметове и представители на общинските администрации, бизнес организации и академичната общност в съответните региони.
Целта на срещите беше НСИ да подпомогне органите на държавно управление и местна власт, бизнеса и неправителствените организации, научната и академичните общности, медиите и гражданите във вземането на решения. Бяха представени и начините, чрез които може да бъде получена регионалната статистическа информация.
По време на срещите бяха поставени многобройни въпроси за статистическите данни, за сроковете на обработка и предоставянето им. Получиха се предложения за съвместна работа по проекти в различните региони на страната.
Кръглите маси са част от проект „Прозрачна и достъпна информация – прозрачна, достъпна и ефективна администрация”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос Добро управление”, подприоритет 1.2. „Прозрачна и почтена държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/08/1.2-04.