Премини към основното съдържание

Кръгли маси „Числата на променящия се свят”

Публикувано на: 18.12.2009 - 14:20
В периода 14-17 декември 2009 г. в градовете Пловдив, Бургас, Варна и Русе от Националният статистически институт бяха проведени четири кръгли маси Под мотото „Числата на променящия се свят”.
В кръглите маси взеха участие областни управители, кметове и представители на общинските администрации, браншови организации и академичната общност в съответните региони.
Целта на срещите беше НСИ да подпомогне органите на държавно управление и местна власт, бизнеса и неправителствените организации, научната и академичните общности, медиите и гражданите във вземането на решения, които ползват регионалната статистическа информация. Бяха представени и начините, чрез които може да бъде получена такава информация.
Предстои провеждане на кръгла маса във Враца на 8 януари 2010 г., а цикълът ще завърши на 12 януари 2010 г. в София с подобен форум с международно участие.
Кръглите маси са част от проект „Прозрачна и достъпна информация – прозрачна, достъпна и ефективна администрация” е финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос „Добро управление”, подприоритет 1.2. „Прозрачна и почтена държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/08/1.2-04.