Премини към основното съдържание

Продължават посещенията на председателя на НСИ в регионалните офиси и почивни бази

Публикувано на: 04.07.2024 - 15:33

Председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов посети отделите „Статистически изследвания“ в Пазарджик и Ямбол като част от поредицата срещи със служителите от Териториалните статистически бюра. Придружаван от главният секретар Цветан Нанов и директорът на дирекция „Обща администрация“ Милко Пецанков, той направи проверка и на почивните бази в Приморско и Китен, които са готови да посрещнат първите почиващи от НСИ.

Целта на посещенията на място е запознаване с условията на работа, състоянието на сградния фонд и материалната база, както и предизвикателствата, с които се сблъскват работещите в регионалните структури на НСИ. Разговорите с експертите бяха за условията на работа и проблемите при провеждането на статистическите изследвания на терен. Статистиците изразиха удовлетворението си от увеличените заплати и новите компютри и монитори, с които работят вече няколко месеца.

Доц. Атанасов ги информира, че предстои и обновяване на част от информационните системи, което ще бъде в полза на работата.