Премини към основното съдържание

НСИ стартира наблюдение на продължаващото професионално обучение на заетите лица в предприятията за 2015 година

Публикувано на: 20.07.2016 - 17:15
НСИ започна провеждането на наблюдение на продължаващото професионално обучение на заетите лица в предприятията за 2015 година, което е включено в Националната статистическа програма за 2016 г. със задължителен характер на участие.

Изследването се провежда веднъж на пет години във всички държави - членки на ЕС, по единна методология съгласно Регламент (ЕС) № 1153/2014.

В изследването се наблюдава извадка от 4 500 предприятия (фирми, организации, ведомства) с десет или повече заети лица. Отчетните единици, попаднали в извадката, получават уведомително писмо по електронна и/или обикновена поща от ЦУ на НСИ и/или от териториалните статистически бюра.

Наблюдението ще предостави важна информация за провеждането на различните форми на професионално обучение, постигнатите резултати и началното професионално обучение в България.

Повече информация за методологията на наблюдението, както и резултатите от предходни изследвания, може да се намери в рубриката „Статистически данни”, раздел „Образование и учене през целия живот”/„Продължаващо професионално обучение на заетите лица”: https://www.nsi.bg/bg/node/3518/.

Формулярът може да бъде изтеглен от: https://www.nsi.bg/bg/node/13838/