Премини към основното съдържание

Конференция „Made in Bulgaria - предимство или недостатък“, проведена с партньорството на Националния статистически институт

Публикувано на: 15.06.2016 - 10:22
Председателят на НСИ Сергей Цветарски представи последните данни за износа на Република България по време на проведената конференция на тема „Made in Bulgaria - предимство или недостатък“. Събитието беше организирано от Exporter.bg и проведено под патронажа на Министерството на икономиката и с партньорството на Националния статистически институт.
 
Сергей Цветарски обърна внимание върху основните пазари на българския износ в последните години, най-търгуваните стоки и структурата на износа на стоки по сектори. Той определи като положителен знак повишаването на дела на малките и средните предприятия до 45.4%.
 
Конференцията беше открита от заместник-министъра на икономиката Любен Петров. Присъстваха ръководителите на Българската асоциация за експортно застраховане, Националното сдружение на малкия и среден бизнес, Българо-скандинавската търговска камара, Икономическия отдел към посолството на Федерална република Германия в София и представители на големи външнотърговски фирми.