Премини към основното съдържание

Заключителна конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ”

Публикувано на: 30.06.2015 - 14:40
На заключителната конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ” от изпълнителя „КПМГ България“ ООД бяха представени дейностите и постигнатите резултати.

Основната цел на проекта е подобряване на ефективността на Националния статистически институт чрез стимулиране на модернизацията на организацията и функционирането му.

Изпълнението на проекта беше насочено към постигането на следните специфични цели:

  • Извършване на анализ на организацията и функционирането на НСИ;
  • Разработване на модел за организационно оптимизиране, включително предложения за усъвършенстване на вътрешни нормативни документи и план за организационно оптимизиране на НСИ – централно управление и ТСБ;
  • Създаване на капацитет за ефективно прилагане на план за организационно развитие на НСИ, чрез обучение;
  • Осигуряване на информация и публичност за целите на резултатите от проекта.

В рамките на проекта бяха разработени Доклад за функционален анализ на текущото състояние на НСИ и План за действие, Модел за организационно оптимизиране на НСИ и План за реализиране на модела, проекти на различни вътрешни документи.

Беше проведено двудневно обучение, на което бяха обучени 78 представители на НСИ и органите на статистиката.

По дейността за информация и публичност на проекта бяха изготвени брошури, представящи целите на проекта и планираните резултати от неговото изпълнение.

Проектът се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.