Премини към основното съдържание

Стартираща конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на Националния статистически институт”

Публикувано на: 24.04.2015 - 15:01
На 27 април 2015 г. (понеделник) от 11:00 ч. в сградата на Националния статистически институт (ул. „П. Волов” № 2) ще се проведе стартираща конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ”.

По време на конференцията ще бъдат представени планираните дейности по проекта, който се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. За изпълнение на услугите по проекта е избрана фирмата „КПМГ България“ ООД.

Основната цел на проекта е подобряване на ефективността на Националния статистически институт чрез стимулиране на модернизацията на организацията и функционирането на Института, което ще бъде постигнато чрез:

  • Извършване на анализ на структурата и дейността на НСИ
  • Разработване на модел за организационно развитие, включително предложения за усъвършенстване на нормативната уредба, вътрешни нормативни актове и план за организационно развитие
  • Създаване на капацитет за ефективно прилагане на плана за организационно развитие посредством провеждане на обучение.

Анализът на организацията и дейността на структури от публичната администрация е ключов инструмент за повишаване на тяхната ефективност и ефикасност при отчитане на добрите международни практики.