Премини към основното съдържание

Главен вътрешен одитор в звено „Вътрешен одит“ в ЦУ на НСИ

Публикуван на: 10.07.2024 г.

Конкурсната процедура приключва без класиране и конкурсът е прекратен със заповед на органа по назначаване.

 

 

Публикуван на: 13.06.2024 г.

СПИСЪК

НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ВЪТРЕШЕН ОДИТОР“ В ЗВЕНО „ВЪТРЕШЕН ОДИТ“ В ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ (ЦУ) НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ (НСИ)

На основание чл. 20, чл. 21, чл. 33, т. 1 и чл. 36 от Наредбата за провеждане на конкурсите  и подбора при мобилност на  държавни служители и съгласно Протокол № KO-376 от 13.06.2024 г. на конкурсната комисия, определена със Заповед № РД-05-468/12.06.2024 г. на доц. д-р Атанас Атанасов – председател на НСИ, за провеждане на конкурсна процедура за длъжността „главен

вътрешен одитор“ в Звено „Вътрешен одит“ в ЦУ на НСИ, до участие в конкурса се допускат следните кандидати:

Име, презиме и фамилия

1

Минка Атанасова Гичева-Ганева

Недопуснати кандидати – няма.

Допуснатият кандидат трябва да се яви на тест на 08.07.2024 г. от 10.00 часа в сградата на НСИ, ул. “Панайот Волов” № 2, партер, зала „Пресцентър“. Кандидатът следва да представят документ за самоличност преди провеждане на конкурса.

При успешно издържане на теста интервюто ще се проведе на 08.07.2024 г. от 11.30 часа в сградата на НСИ, ул. “П. Волов” № 2, партер, зала „Пресцентър“.

1. Недопуснати кандидати: няма недопуснати кандидати.

Конкурсната комисия разработва за конкурса тест в три различни варианта. Времето за провеждане на теста ще бъде 45 минути, като началото и краят се определят от комисията и се обявяват от председателя преди началото на теста. Конкурсната комисия осигурява листове с печата на НСИ за решаване на теста и пликове (голям и малък формат), в които всеки кандидат следва да постави решения тест и специален формуляр с името и координатите си. Комисията определя един или няколко от своите членове за проверители. Всеки отделен вариант на теста съдържа 25 затворени въпроса с един възможен верен отговор.

Тестът се попълва с химикал, пишещ син цвят. Правилният отговор на всеки въпрос се маркира с кръгче „О“ върху буквата. Ако кандидатът прецени, че е отбелязал грешен отговор, то трябва да маркира грешния отговор с „Х“ и да отбележи верния отговор отново с кръгче „О“. За неверни ще бъдат приемани отговори на въпроси, при които не е маркиран нито един от възможните отговори, и въпроси, при които са маркирани като верни повече от един отговор. Не се допуска задраскване, удебеляване и поставяне на отличителни знаци върху теста. При наличие на такива резултатите  ще се анулират и тестът ще се счита за невалиден.

Системата за определяне на резултатите при извършване на проверката са:

1. Минимален резултат – съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, за успешно издържан тест – оценка 4, която се получава при 17 верни отговора;

  • при 18 верни отговора – 4.125
  • при 19 верни отговора – 4.25
  • при 20 верни отговора – 4.375
  • при 21 верни отговора – 4.50
  • при 22 верни отговора – 4.625
  • при 23 верни отговора – 4.75
  • при 24 верни отговора – 4.875
  • при 25 верни отговора – 5.00

Полученият резултат от теста се умножава с коефициент 4, определен съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

2. Кандидатите, постигнали минимален резултат на теста, се допускат до интервю. Конкурсната комисия е формулирала въпроси, които се задават на успешно преминалите теста кандидати.  Всеки член на комисията попълва формуляр, съгласно Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на  държавни служители, в който преценява отговорите по 5-степенна скала. Оценката на кандидатите от интервюто ще бъде средноаритметична от оценките на членовете на комисията. Минимален резултат, съгласно чл. 42, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите  и подбора при мобилност на  държавни служители, при който кандидатите ще се считат за успешно издържали интервюто, е средноаритметична оценка, която не е по-ниска от 4.

3. За всеки член от комисията кандидатът следва преди началото на интервюто да подпише формуляр. Резултатът от проведеното интервю се умножава с коефициент 5.

4. Окончателният резултат от конкурса представлява сбор от резултатите, получени при провеждането на теста и интервюто, умножени с коефициентите, определени съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

5. Окончателните резултати се оформят във формуляр съгласно Приложение № 8 към чл. 43, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на  държавни служители.

При подготовката за конкурса могат да бъдат ползвани следните информационни източници:

  • Закон за вътрешния одит в публичния сектор;
  • Закон за финансово управление и контрол в публичния сектор;
  • Закон за статистиката;
  • Закон за държавния служител;
  • Закон за публичните финанси;
  • Международни стандарти за вътрешен одит;
  • Етичен кодекс на вътрешните одитори;
  • Методически насоки по елементите на финансово управление и контрол;
  • Международни стандарти за професионална практика по вътрешен одит;
  • Наръчник за вътрешен одит в публичния сектор;
  • Устройствен правилник на НСИ.

 

13.06.2024 г.                                           Председател на комисията:         /п/
                                                                                                             /Виктор Трифонов/