Премини към основното съдържание

Старши експерт в отдел “Статистически изследвания - Ловеч” към ТСБ - Северозапад

Публикуван на: 10.07.2024 г.

ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Класиране на кандидатите в конкурса за заемане на една щатна бройка  за длъжността „Старши експерт“ в отдел „Статистически изследвания - Ловеч“ при ТСБ – Северозапад 

 

На основание чл. 44, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, ТСБ - Северозапад публикува информация за класирането на кандидатите от първо до трето място в конкурс за заемане на една щатна бройка за длъжността „Старши експерт” в отдел „Статистически изследвания - Ловеч“ при ТСБ-Северозапад:

 

Име, презиме, фамилия на кандидата

Резултат от начина по чл. 33

Коефициент

Резултат от интервю

Коефициент

Окончателен резултат

1

Полина Василева Герганова

4,50

4

4,89

5,00

42,45

2

Силвия Георгиева Ганкова

4,75

4

4,60

5,00

42,00

3

Камен Дойчинов Ошанов

3,75

4

4,63

5,00

38,15

 

 

09.07.2024 г.                                     Председател на комисията:  / п /
                                                                                                          /Цветозария Гатева/

 

 

Публикуван на: 26.06.2024 г.

ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ ПРОТОКОЛ №1/21.06.2024 г.
за допуснатите и недопуснатите кандидати

в конкурс обявен със заповед на директора на ТСБ – Северозапад № СЗ-РД-04-46/04.06.2024 г. за заемане на една щатна бройка за длъжността „Старши експерт“ в отдел „Статистически изследвания – Ловеч“ при ТСБ – Северозапад

 

На основание чл. 20, чл. 21, чл. 33, т. 1, чл. 34 и чл. 36 от Наредбата да провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, конкурсна комисия, назначена със заповед № СЗ-РД-04-47/04.06.2024 г. на директора на ТСБ - Северозапад за провеждане на конкурс за заемане на една щатна бройка за длъжността „Старши експерт“ в отдел „Статистически изследвания - Ловеч“ при ТСБ – Северозапад, въз основа на нормативните изисквания за заемане на длъжността и направената преценка за съответствие с тях, комисията реши:

I. Таблица за преценка на представените документи от кандидатите

1. Изисквани документи от кандидатите за длъжността съгласно обявата:
1.1 Заявление по образец, съгласно Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.
1.2 Декларация от лицето по чл. 17, ал. 3, т. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност.
1.3 Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация.
1.4 Копия от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит или придобит ранг;

2. Изисквания към качествата на кандидатите за длъжността съгласно обявата:
2.1. Минимална образователно-квалификационна степен –  бакалавър; 
2.2. Професионален опит – 1 година;
2.3. Допълнителни изисквания към изпълнителя на длъжността, въз основа на компетентностите, необходими за експертните длъжности в администрацията:
2.3.1. Област на висшето образование  – Икономика, Информатика и компютърни науки, Комуникационна и компютърна техника; 
2.3.2. Компютърна грамотност – администриране на БД,  MS Office, работа с електронна поща;

 №

Име, презиме и фамилия на кандидата

Представени ли са всички документи, които се изискват според обявата

Удостоверяват ли представените документи съответствие на кандидата с обявените минимални и специфични изисквания за длъжността

Основание за недопускане

1

Красимир Светославов Гарев

да

да

не

2

Тинка Стефанова Иванова

да

да

не

3

Диана Георгиева Тодорова

да

да

не

4

Полина Василева Герганова

да

да

не

5

Силвия Георгиева Ганкова

да

да

не

6

Камен Дойчинов Ошанов

да

да

не

7

Людмила Николаева Петрова

да

не

не

8

Ваньо Симеонов Иванов

да

да

не

 

II. Въз основа на преценката конкурсната комисия реши:

а) Допуска до конкурс следните кандидати:
1. Красимир Светославов Гарев
2. Тинка Стефанова Иванова 
3. Диана Георгиева Тодорова
4. Полина Василева Герганова
5. Силвия Георгиева Ганкова
6. Камен Дойчинов Ошанов
7. Ваньо Симеонов Иванов

Посочените допуснати кандидати трябва да се явят за решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията на 08.07.2024 г. от 9:00 часа в сградата на ТСБ - Северозапад, отдел „Статистически изследвания - Ловеч“, ул. „Д-р Съйко Съев” № 56,  стая 301.
Допуснатите кандидати следва да представят документ за самоличност преди провеждане на конкурса.
Интервюто с кандидатите, успешно издържали теста за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията ще се проведе на 08.07.2024 г. от 11:30 часа в сградата на ТСБ - Северозапад, отдел „Статистически изследвания - Ловеч“, ул. „Д-р Съйко Съев” № 56,  стая 301.

б) Не се допускат до конкурс следните кандидати:

 №

Име, презиме и фамилия

Основание за недопускане

1

 

Людмила Николаева Петрова  

Чл. 20, ал. 2, т. 1 от НПКПМДС - не са представени всички необходими документи или представените документи не съдържат посочената в наредбата и приложенията й информация или не удостоверяват изпълнението на изискванията за заемането на длъжността

 

III. Процедура за протичането на конкурса, включваща системата за определяне на резултатите и минималния резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал теста и интервюто:

1. Конкурсната комисия разработва за конкурса тест в три различни варианта. Времето за провеждане на теста ще бъде 45 минути, като началото и краят се определят от комисията и се обявяват от председателя преди началото на теста. Конкурсната комисия осигурява листове с печата на ТСБ - Северозапад за решаване на теста и пликове (голям и малък формат), в които всеки кандидат следва да сложи решения тест и попълнен формуляр със своето име. Комисията определя един или няколко от своите членове, в зависимост от броя на кандидатите, за проверители. Всеки отделен вариант на теста съдържа 25 затворени въпроси с един възможен верен отговор.

Тестът се попълва  с химикал, пишещ син цвят. Правилният отговор на всеки въпрос се маркира с кръгче „О“ върху буквата. Ако кандидатът прецени, че е отбелязал грешен отговор, то трябва да маркира грешния отговор с „Х“ и да отбележи верния отговор отново с кръгче „О“. За неверни ще бъдат приемани отговори на въпроси, при които не е маркиран нито един от възможните отговори, и въпроси, при които са маркирани като верни повече от един отговор. Не се допуска задраскване, удебеляване и поставяне на отличителни знаци върху теста. При наличие на такива резултатите  ще се анулират и тестът ще се счита за невалиден.

2. Системата за определяне на резултатите при извършване на проверката са:
минимален резултат, съгласно чл. 34, ал. 3 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, за успешно издържан тест – оценка 3, която се получава при 17 верни отговора
- при 18 верни отговора – 3.25
- при 19 верни отговора – 3.50
- при 20 верни отговора – 3.75
- при 21 верни отговора – 4.00
- при 22 верни отговора – 4.25
- при 23 верни отговора – 4.50    
- при 24 верни отговора – 4.75
- при 25 верни отговора – 5.00
Полученият резултат от теста се умножава с коефициент 4, определен съгласно чл. 34, ал. 3 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители. 

3. Всички кандидати, постигнали минимален резултат на теста, се допускат до интервю. Конкурсната комисия е формулирала въпроси, които се задават на всички преминали успешно теста кандидати. Всеки член на комисията попълва формуляр, съгласно Приложение № 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, в който преценява отговорите по 5-степенна скала. Оценката на всеки кандидат от интервюто ще бъде средноаритметична от оценките на членовете на комисията. Минимален резултат, съгласно чл. 34, ал. 3 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, при който кандидатът ще се счита за успешно издържал интервюто, е средноаритметична оценка не по-ниска от 4.

4. Всеки формуляр следва да е подписан от кандидата преди интервюто и за всеки кандидат да има формуляр за всеки член от комисията. Резултатът от провеждането на интервюто се умножава с коефициент 5.

5. Окончателният резултат от конкурса представлява сбор от резултатите, получени при провеждането на теста и интервюто, умножени с коефициентите, определени съгласно чл. 34, ал. 3 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

6. Окончателните резултати се оформят във формуляр, съгласно Приложение № 8 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

За подготовка допуснатите до конкурса кандидати за заемане на една щатна бройка за длъжността „Старши експерт” в отдел „Статистически изследвания-Ловеч” при ТСБ - Северозапад, могат да ползват следните области на познанието и информационни източници:     

1. Общи познания за българската администрация http://www.lex.bg/
1.1. Закон за администрацията;
1.2. Закон за държавния служител;
1.3. Кодекс за поведение на служителите в държавната администрация.

2. Познания за законови и други документи регламентиращи дейността на НСИ. (www.nsi.bg)
2.1. Закон за статистиката;
2.2. Устройствен правилник на НСИ;
2.3. Национална статистическа програма за 2024 година.

3. Базови познания в областта на статистиката
3.1. Интернет страница на НСИ

 

21.06.2024 г                                                         Председател на комисията: / п/
                                                                                                                                 (Цв. Гатева)