Премини към основното съдържание

Главен експерт в отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“, дирекция „Демографска и социална статистика“, ЦУ на НСИ

Публикуван на: 11.07.2024 г.

Окончателни резултати

Класиране на кандидатите в конкурс за длъжността „главен експерт” в отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“, дирекция „Демографска и социална статистика“ при Централно управление на Националния статистически институт

 

На основание чл. 44, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, Национален статистически институт публикува информация за класирането на кандидатите в конкурс за длъжността „главен експерт” в отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“, дирекция „Демографска и социална статистика“ при Централно управление на Националния статистически институт.

  • Първо място – Тина Димитрова Милушева

 

 

 

Публикуван на: 20.06.2024 г.

СПИСЪК

на допуснатите кандидати до участие в конкурса за длъжността „главен експерт“ в отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“, дирекция „Демографска и социална статистика“ при Централно управление на Националния статистически институт

 

На основание чл. 20, чл. 21, чл. 33, ал.1 т. 1 и чл. 36 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и съгласно Протокол № КО-391 от 19.06.2024 г. на конкурсната комисия, определена със Заповед № РД-05-488/18.06.2024 г., до  участие в конкурса се допускат следните кандидати:

Име, презиме и фамилия

1

Славка Иванова Стоимчева

2

Тина Димитрова Милушева

Допуснатите кандидати трябва да се явят за решаване на тест на 05.07.2024 г. от 9.30 ч. в сградата на НСИ, ул. “П. Волов” № 2, ет. партер, зала „Пресцентър”. 
Допуснатите кандидати следва да представят документ за самоличност преди провеждане на конкурса.
Интервюто с кандидатите, успешно издържали теста ще се проведе на 05.07.2024 г. от 11.00 ч. в сградата на НСИ, ул. “П. Волов” № 2, ет. партер, зала „Пресцентър”.
Комисията прие с Протокол КО-391 от 19.06.2024 г. следната процедура за протичането на конкурса, включваща системата за определяне на резултатите и минималния резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал теста и интервюто:

1. Конкурсната комисия ще използва разработен за конкурса тест в три различни варианта с 21 затворени въпроси с един възможен верен отговор. 
За успешно издържали теста се считат тези кандидати, които са отговорили правилно минимум на 13 от зададените въпроси, като тези кандидати ще бъдат оценени с оценка 4 и ще бъдат допуснати до интервю. За всеки един верен отговор над 13 ще получат допълнително по 0,125 точки. Крайната максимална оценка за 21 верни отговора ще съответства на оценка 5. Продължителността на провеждането на теста се определя на 45 минути.
В теста ще бъдат включени въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията, специализирани въпроси, свързани с функциите на длъжността.
Тестът се попълва с химикал, пишещ син цвят. Правилният отговор на всеки въпрос се маркира с кръгче „О“ върху буквата. Ако кандидатът прецени, че е отбелязал грешен отговор, то трябва да маркира грешния отговор с „Х“ и да отбележи верния отговор отново с кръгче „О“. За неверни ще бъдат приемани отговори на въпроси, при които не е маркиран нито един от възможните отговори, и въпроси, при които са маркирани като верни повече от един отговор. Не се допуска задраскване, удебеляване и поставяне на отличителни знаци върху теста. При наличие на такива резултатите  ще се анулират и тестът ще се счита за невалиден.
Полученият резултат от теста се умножава с коефициент 4, определен съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

2. Всички кандидати, постигнали минимален резултат на теста, се допускат до интервю. Конкурсната комисия е формулирала въпроси, които се задават на всички преминали успешно теста кандидати. Всеки член на комисията попълва формуляр, съгласно Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, в който преценява отговорите по 5-степенна скала. Оценката на всеки кандидат ще бъде средноаритметична от оценките на членовете на комисията. Минимален резултат, съгласно чл. 42, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, при който кандидатът ще се счита за успешно издържал интервюто, е средноаритметична оценка не по-ниска от 4.

3. Всеки формуляр следва да е подписан от кандидата преди интервюто и за всеки кандидат да има формуляр за всеки член от комисията. Резултатът от провеждането на интервюто се умножава с коефициент 5.

4. Окончателният резултат от конкурса представлява сбор от резултатите, получени при провеждането на теста и интервюто, умножени с коефициентите, определени съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

При подготовката за конкурса могат да бъдат ползвани следните информационни източници:
    
1. Закон за държавния служител
2. Закон за статистиката
3. Устройствен правилник на НСИ

Данни и метаданни от интернет страницата на НСИ:
1. Престъпления, обвиняеми и осъдени лица - https://nsi.bg/bg/node/3738/
2. Противообществени прояви и престъпления на малолетните и непълнолетните - https://nsi.bg/bg/node/3794/
3. Насилие, основано на пол - https://nsi.bg/bg/node/19878/            

                                                                   
                                                                              Председател на комисията: /п/
                                                                                                                Магдалена Костова

 

 

СПИСЪК 
 
на недопуснатите кандидати до конкурса за длъжността „главен експерт“ в отдел „Статистика на здравеопазването и правосъдието“, дирекция „Демографска и социална статистика“ при Централно управление на Националния статистически институт    

 

На основание чл. 20, ал. 2 т. 1 и чл. 21 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) и съгласно Протокол № КО-391 от 19.06.2024 г. на конкурсната комисия, определена със Заповед № РД-05-488/18.06.2024 г., до участие в конкурса не се допуска следният кандидат:

Име, презиме и фамилия

Основание за недопускане

1

Соня Йорданова Янева

На основание чл. 20, ал. 2, т. 1 от НПКПМДСл във връзка с чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията (НПКДА) - представените документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемането на длъжността - 3 години професионален опит или  придобит IV младши ранг. 

 

Председател на комисията: /п/
                                                Магдалена Костова