Премини към основното съдържание

Попълване на Статистически справки за дейността на бюджетните предприятия и банките чрез подаване по електронен път (on-line)



Статистическите справки за дейността Ви, както и дейността на вашите клонове, поделения, икономически дейности, звена и мероприятия, можете да подадете чрез Информационна система „Бизнес статистика”, достъпна в Интернет пространството на адрес https://isbs.nsi.bg.

Препоръчваме Ви, преди да започнете работа със системата, да се запознаете с указанията за нейното използване и изискванията за инсталиране на необходимите за нормалното й функциониране софтуерни продукти и техните настройки.

За да работите с ИС "Бизнес статистика", е задължително да ползвате, съгласно действащата нормативна уредба, валиден цифров сертификат (Квалифициран електронен подпис), чрез който да се идентифицирате. Освен това, за работа със системата трябва да разполагате с актуалната версия на някой от следните Интернет-браузъри:

• Google Chrome
• Mozilla Firefox
• Microsoft Edge
• MS Internet Explorer 11
• Apple Safari
 

Подаването на комплекта статистически справки по електронен път следва да е приключило преди подаване на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен”. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалния идентификатор (Входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика”. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.