Премини към основното съдържание

Модернизацията на производството на статистика ще бъде разисквана в Женева

Публикувано на: 14.04.2015 - 10:09
От 15 до 17 април 2015 г. в Женева, Швейцария, ще се проведе семинар, посветен на модернизацията на производството на статистика. Семинарът е предназначен за ръководни кадри на статистически организации, отговорни за модернизацията на дейността, координацията, планирането и управлението. Националният статистически институт ще бъде представен от заместник-председателя г-жа Диана Янчева.

По време на срещата ще се дискутира архитектурата за производството на статистика, ще се обменят идеи и планове за модернизиране на процесите в работата и ще се очертаят възможности за международно сътрудничество в тази област, което ще бъде от полза за всички заинтересовани страни.

Организатор на събитието е Икономическата комисия за Европа (ИКЕ) на ООН. То е включено в рамките на дейността на Групата на високо равнище по въпросите на модернизацията на процесите за производство на статистика и за предлагане на статистически услуги със специален фокус върху въпросите, разисквани от Комитета за модернизация на производството и методите (технология на информацията, методология и архитектура на предприятията).

По време на семинара ще бъдат обсъдени следните стратегически въпроси:
  • промени в областта на бизнеса и на ИТ технологиите, които ще повлияят на производството на статистика
  • архитектура на предприятията и нейната роля за модернизацията на производството на статистика
  • иновации в методите и технологиите, които водят до възможности за модернизация.
Подробна информация за събитието може да се намери в интернет на адрес: