Премини към основното съдържание

НСИ започна работа по проект „Усъвършенстване на методологията за оценка на разходите за опазване на околната среда с цел съобразяване с изискванията на Регламент (ЕС) № 691/2011 относно европейските икономически сметки за околната среда”

Публикувано на: 15.01.2015 - 16:30
Съгласно изпълнението на договор на НСИ с ЕК през 2015 г. започна работата по проект „Усъвършенстване на методологията за оценка на разходите за опазване на околната среда с цел съобразяване с изискванията на Регламент (ЕС) № 691/2011 относно европейските икономически сметки за околната среда”.
 
Целта на проекта е усъвършенстване на методологията за оценка на разходите за опазване на околната среда и изготвянето на подробни стандартни таблици в стойностни единици, съдържащи данни за разходите за опазване на околната среда по икономически дейности.
 
Методологическите разработки, очаквани от проекта, ще допринесат за решаване на проблемите,  свързани с бъдещото докладване на Евростат съгласно Регламент (ЕС) № 691/2011 относно европейските икономически сметки за околната среда.
 
Проектът е с продължителност петнадесет месеца и ще приключи в края на март  2016 година.