Премини към основното съдържание

Първите преброители приключват работата си

Публикувано на: 15.02.2011 - 11:16
Първите преброители вече са към края на работата си. Подобни сигнали са получени в НСИ от цялата страна. Първият преброител с напълно завършен преброителен участък е от Кюстендил. Казва се Николай Петров, студент 3 курс в Югозападния университет, специалност „Социология”. Той е отишъл в Териториалното статистическо бюро в града в 9.00 часа сутринта в понеделник, за да предаде материалите си.
По предварителен списък неговият участък се е състоял от 87 жилища и 205 лица. Районът е в близост до плажа и е само от къщи. Той е преброил 70 жилища, от които 18 необитавани, 34 домакинства и 77 лица. Събрал е 32 кода от електронното преброяване.
Николай Петров е започнал преброяването още от 8.00 часа на 10.02.2011г., като първите преброени хора са се учудили на ранното посещение. Работил е само в регламентираното време.
Днес председателят и главният секретар на НСИ доц. д-р Мариана Коцева и Цветан Нанов ще посетят Враца и Монтана. Там те ще се срещнат с кметовете и областните управители, ще обсъдят хода на преброяването и бъдещите форми на сътрудничество между НСИ и местните администрации.