Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ беше гост на „Синдикално училище“

Публикувано на: 20.09.2024 - 09:40

Председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов беше специален гост на първото по рода си „Синдикално училище“, проведено от Синдикат на административните служители „Подкрепа“, което включваше лекции на тема „АБВ на синдикализма“ и редица обучения по трудово и осигурително право. В срещата, състояла се в Несебър, участваха 350 синдикални членове от различни институции, сред които и над 30 синдикални членове от Централно управление на НСИ и териториалните статистически бюра.  

Участниците в синдикалното училище бяха разделени в класове, а след приключване на обучението всички получиха дипломите си на тържествена церемония. Основен лектор беше Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители „Подкрепа“.

Бяха предвидени и специални награди за талантливите, част от които бяха връчени от доц. Атанасов.

Председателят на НСИ изрази удовлетворението си от проведеното Синдикално училище и отбеляза, че за да бъдат защитени правата на работниците и служителите е от изключително значение синдикалните структури да познават законодателството, правата и задълженията на заинтересованите страни. В края на събитието той направи среща с представителите на НСИ, на която бяха разисквани актуални въпроси от дейността на институцията.