Премини към основното съдържание

Срещите на председателя на НСИ със служителите в страната продължават

Публикувано на: 23.04.2024 - 11:38

Продължава поредицата от срещи на председателя на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов със служителите от Териториалните статистически бюра. Целта на посещенията на място е запознаване с условията на работа, състоянието на сградния фонд и материалната база, както и предизвикателствата, с които се сблъскват работещите в регионалните структури на НСИ.

На 19 април председателят, главният секретар на НСИ Цветан Нанов и директорът на Териториално статистическо бюро – Югозапад Силвия Петрова посетиха отделите „Статистически изследвания“ в Перник, Кюстендил и Благоевград и обсъдиха с експертите условията на работа и проблемите при провеждането на статистическите изследвания.

Статистиците от трите области изразиха задоволството си от увеличението на работните заплати от началото на март, новите компютри, които получиха част от експертите и предстоящите ремонтни дейности за подобряване на условията на работа.

Доц. Атанасов ги информира, че предстои обновяване на част от информационните системи, провеждане на обучителни курсове в помощ на работата им, което ще улесни процесите по обработка на данните. „Нашата основна цел е да предоставяме на потребителите качествени и надеждни услуги и навременна статистическа информация, но от друга страна се стремим да подобрим условията на работа на служителите в системата на НСИ, за да бъдем конкурентни на пазара на труда и да привличаме млади и образовани хора“, посочи доц. Атанасов пред експертите от Югозападна България.