Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ провежда поредица от срещи със служителите в страната

Публикувано на: 25.09.2023 - 14:41

Председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов провежда поредица от срещи със служителите от шестте Териториални статистически бюра. Целта е ръководството на институцията да се запознае с условията на работа, състоянието на сградния фонд и материалната база, както и предизвикателствата, с които се сблъскват работещите в местните структури на НСИ.

На 20-ти и 21-ви септември посещенията бяха в отделите „Статистически изследвания“ във Видин, Враца и Монтана, част от Териториално статистическо бюро – Северозапад. Председателят на НСИ и главният секретар инж. Цветан Нанов обсъдиха с експертите условията на работа и проблемите при провеждането на статистическите изследвания.

Статистиците от трите области посочиха като най-големи пречки в своята работа ниското заплащане в системата на НСИ и недостатъчните средства за осигуряване на по-добри условия на труд.

Доц. Атанасов ги информира, че предстои обновяване на част от информационните системи и компютърната техника на НСИ, което ще улесни процесите по обработка на данните. Нашата цел е от една страна да предоставяме на потребителите качествени и надеждни услуги и навременна статистическа информация, а от друга страна да подобрим условията на работа на служителите в системата на НСИ, посочи доц. Атанасов пред експертите от Северозападна България. Следващото посещение на председателя на НСИ е планирано да се проведе в ТСБ- Югозапад.