Премини към основното съдържание

Заместник-председателят на НСИ се срещна с председателя на гръцката статистка по време на 87-ия Солунски международен панаир

Публикувано на: 11.09.2023 - 14:21

По покана на председателя на Гръцката статистическа служба (ELSTAT) Атанасиос Танопулос на 10 септември заместник-председателят на НСИ д-р Свилен Колев присъства на откриването на щанда на ELSTAT на 87-ия Солунски международен панаир, на който България тази година е страна почетен гост. На своя щанд гръцката статистическа служба показва производството на официална статистика в Република Гърция, както и  усилията на ELSTAT за гарантиране и непрестанно подобряване на качеството на статистическите данни.

Д-р Свилен Колев и г-н Атанасиос Танопулос обсъдиха на неформална среща нови области от взаимен интерес, както и възможности за бъдещо развитие на традиционно добрите отношения между статистическите служби на двете държави.

По време на посещението си на 87-ия Солунски международен панаир д-р Колев посети и българската палата, която беше официално открита от министрите на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на финансите Асен Василев  заедно с гръцкия министър на националната икономика и финансите Констанинос Хадзидакис. На откриването присъства и министъра на туризма Зарица Динкова.

Солунският международен панаир се организира ежегодно от 1926 г. насам. Всяка година на панаира вземат участие държавни институции и множество фирми от различни сектори от над 20 държави. Изложението протича с богата съпътстваща програма.

Панаирът ще продължи до 17 септември 2023 г.