Премини към основното съдържание

Среща на председателя на НСИ със Съюза за стопанска инициатива

Публикувано на: 22.02.2023 - 11:24

Председателят на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов се срещна с председателя на Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива Васка Бакларова.

На срещата присъстваха и д-р Свилен Колев – заместник-председател на НСИ и доц. Нончо Димитров – член на Управителния съвет на ССИ.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и бъдещи съвместни проекти. И двете страни се съгласиха, че сключване на споразумение за сътрудничество ще бъде ново стъпало в общите дейности.

Доц. Атанасов запозна гостите с доклада от Партньорската проверка на Евростат относно съответствието с Кодекса на европейската статистическа практика, който представляваше интерес за тях. Председателят на НСИ обърна внимание на една от препоръките – за създаването на консултативен орган с бизнес асоциациите за решаване на текущи въпроси и действия за справяне с тежестта на респондентите върху бизнеса. Представителите на ССИ с удоволствие приеха да участват.

Срещата със Съюза за стопанска инициатива е част от поредицата опознавателни разговори на доц. д-р Атанас Атанасов със социалните партньори. Още в първите дни на мандата си председателят на НСИ изпрати покани за срещи до всички национално представителни работодателски и синдикални организации.